Grondig Onderhoud Sint-Pontianuskerk

Bouwbedrijf Julianus heeft de afgelopen maanden met zorg gewerkt aan het belangrijke onderhoud van de eeuwenoude Marsumer Sint-Pontianuskerk. Dit historische religieuze gebouw heeft een uitgebreide restauratie ondergaan, waarbij diverse essentiƫle werkzaamheden zijn verricht:

Muurankers Behouden: Door veroudering aangetaste muurankers zijn verwijderd, geconserveerd en opnieuw geplaatst. Hiermee is de stabiliteit van de kerk gewaarborgd.

Metselwerk Hersteld: Scheuren in het metselwerk zijn zorgvuldig gerepareerd, wat niet alleen visueel maar ook structureel herstel oplevert.

Koordecoraties Gerestaureerd: Decoratieve elementen zoals vergaarbaksteunen en een windkruis op het koor zijn gerestaureerd en teruggeplaatst, waardoor het karakter behouden blijft.

Loodslab Vervangen: Het lood tussen schip en toren is vervangen om lekkages te voorkomen, wat de levensduur van het gebouw verlengt.

Zink en Houtwerk Hersteld: Beschadigd zink is hersteld en aangetast houtwerk is vervangen om verdere achteruitgang te voorkomen.

Een opvallende verbetering is de vervanging van raamkozijnen, met aandacht voor functionaliteit en esthetiek. Bouwbedrijf Julianus’ vakmanschap heeft de kerk in haar volle glorie hersteld, waarbij het cultureel erfgoed in ere is gehouden.

 

 

(ver)bouwen met karakter | Bouwbedrijf Julianus B.V | KvK 01152886